پایان نامه مهندسی صنایع گرایش صنایع: توسعه مدل ریاضی برای بهبود کیفیت و سلامت محصول همراه با پایداری محیط زیست و کارآمدی حمل و نقل در زنجیره تامین صنایع غذایی |
1-3 اهداف تحقیق.. 4
1-4 ساختار تحقیق.. 4
فصل دوم : ادبیات و پیشینه تحقیق.. 5
2-1 مقدمه. 6
2-2 زنجیره تامین و ضرورت وجود آن. 6
2-3 زنجیره تامین یکپارچه. 9
2-4 فرایندهای عمدهی مدیریت زنجیره تامین.. 10
2-4-1 مدیریت اطلاعات… 10
2-4-2 مدیریت لجستیك… 12
2-4-3 مدیریت روابط.. 12
2-5 ابعاد فیزیکی زنجیره تامین.. 13
2-6 روند توسعه سیستمهای اطلاعاتی و نقش آنها در زنجیره تامین.. 14
2-7 زنجیره تامین غذایی.. 16
2-7-1 جایگاه زنجیره تامین غذایی در ایران. 18
2-7-2 مزایای ایجاد زنجیره تامین غذایی در کشور ایران. 20
2-7-3 توجه به کیفیت و سلامت محصول در زنجیره تامین غذایی.. 20
2-7-4 کارآمدی حمل و نقل در زنجیره تامین غذایی.. 22
2-7-5 زنجیره تامین سبز. 25
2-7-5-1 تفاوت زنجیره تامین سنتی و سبز. 27
2-7-6 بررسی روابط میان چالشهای مطرح شده 27
2-8 رویکرد مدلسازی و حل.. 29
2-9 نتیجه گیری.. 31
فصل سوم : مدل سازی زنجیره تامین غذایی.. 34
3-1 مقدمه. 35
3-2 مسئله زنجیره تامین و مدیریت آن. 35
3-3 معرفی مدل. 35
3-4 روش تخمین تولید گاز دی اکسید کربن.. 38
3-5 فرضهای مدل. 39
3-6 نشانه گذاری.. 39
3-7 فرمولبندی مدل. 43
3-8 مثال عددی.. 47
3-9 تحلیل حساسیت… 51
3-10 نتیجه گیری.. 53
فصل چهارم : مطالعه موردی.. 54
4-1 مقدمه. 55
4-2 معرفی شرکت… 55
4-3 تعریف مسئله. 56
4-4 داده های ورودی مسئله برای مدلسازی.. 57
4-5 حل مدل. 60
4-6 تحلیل نتایج.. 63
4-7 فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادها 65
5-1 مقدمه. 67
5-2 نتایج تحقیق.. 67
5-3 پیشنهادهای آتی.. 68
مراجع. 69
پیوست… 75
Abstract 80
فهرست شکلها
شکل(2-1) شمایی از زنجیره تامین.. 7
شکل (2-2) زنجیره تامین بدون جریان اطلاعات… 11
شکل (2-3) زنجیره تامین همراه با جریان اطلاعات… 12
شکل(2-4) شمایی از زنجیره تامین غذایی.. 16
شکل(2-5) حمل و نقل در زنجیره تامین.. 23
شکل(2-6) شمایی از تاثیرات چالشهای مختلف زنجیره تامین غذایی بر هم. 32
شکل(3-1) بخشهای مختلف زنجیره تامین و ارتباطات آنها 36
شکل(3-2) روش تخمین تولید گاز دی اکسید کربن در حمل و نقل جادهای.. 38
شکل (3-3) نمایش شماتیک خروجی مدل. 47
شکل(4-1) مقایسه هزینهها 64
فهرست جدولها
جدول(2-1) مقاصد زنجیره تامین فرآورده های غذایی.. 19
جدول (2-2) ی بر پیشینهی تحقیق.. 31
جدول (3-1) موجودی انبارهای ورودی.. 48
جدول (3-2) تعداد واحدهای مورد نیاز در هر انبار. 48
جدول (3-3) میزان تولید در هر خط تولید. 48
جدولهای (3-4) و (3-5) جریان مواد. 49
جدول (3-6) تعداد وسایل نقلیهی به کار گرفته شده 49
جدول (3-7) هزینه های بخشهای مختلف… 50
جدول (3-8) مقایسه زمان حل مدل در مقیاسهای مختلف… 50
جدول (3-9) مقایسه هزینهها در شرایط مختلف… 52
جدول (3-10) مقایسه مسئله در دو حالت استفاده از 3pl و عدم استفاده از آن. 53
جدول (4-1) اطلاعات مربوط به مواد خام. 57
جدول (4-2) اطلاعات مربوط به تامینکنندگان. 57
جدول (4-3) محصولات و اطلاعات آنها 58
جدول (4-4) تقاضای هر محصول در هر خرده فروش… 58
جدول (4-5) مشخصات انبار. 59
جدول (4-6) فاصلهی خرده فروشان از انبارهای خروجی.. 59
جدول (4-7) مشخصات وسایل نقلیه. 59
جدول (4-8) موجودی انبار ورودی.. 60
جدول (4-9) موجودی انبار خروجی و تولید خط تولید. 60
جدول (4-10) جریان مواد. 61
جدول (4-11) تعداد وسایل نقلیهی به کار گرفته شده 61
جدول (4-12) هزینه های بخشهای مختلف… 62
جدول (4-13) مقایسه مسئله در دو حالت استفاده از 3pl و عدم استفاده از آن. 63
جدول (پ-1) اطلاعات انبارها 75
جدول (پ-2) اطلاعات وسایل نقلیه. 75
جدول (پ-3) شرایط نگهداری مواد اولیه. 75
جدول (پ-4) تامین مواد توسط تامین کنندگان. 76
جدول (پ-5) ظرفیت تولید. 76
جدول(پ-6) تقاضای مواد اولیه. 76
جدول (پ-7) تقاضای محصولات… 76
جدول (پ-8) فاصلهی تسهیلات… 77
جدول (پ-9) هزینه تولید. 77
جدول (پ-10) مقدار عرضه توسط هر عرضه کننده 78
جدول (پ-11) هزینه مواد اولیه. 79
چکیده:
امروزه به دلیل رقابتی شدن بازار، یک زنجیره تامین کارآمد در هر صنعتی می تواند نقش بسزایی در موفقیت آن داشته باشد. صنایع غذایی هم از این موضوع مستثنی نمیباشند. این صنعت به دلیل وجود بازار فروش گسترده و سود زیاد، در سالهای اخیر به شدت مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته است. در یک زنجیره تامین غذایی موفق میتوان، کیفیت و سلامت محصول، کارآمدی حمل و نقل و پایداری محیط زیست را به عنوان فاکتورهای اصلی در نظر گرفت.
این پژوهش مدلی ارائه میدهد که در آن جریان مواد از تامین کننده تا خرده فروش در نظر گرفته شده است و شرایط نگهداری آنها در هر لحظه از فرایند جهت حفظ کیفیت و سلامت محصول تحت کنترل قرار دارد. همچنین در این مدل توجه خاصی به ارائه محصول با کیفیتهای متفاوت برای مشتریان شده است تا پاسخگوی تمامی سلایق باشد. تابع هدف این مدل از جنس هزینه است و در پی کمینه کردن مجموع هزینهها میباشد. کاهش میزان انتشار گاز دی اکسید کربن نیز در این تحقیق مورد توجه قرار گرفته است و مدل با انتخاب روشی مناسب برای حمل و نقل علاوه بر کاهش هزینه، موجب کمینه شدن میزان تولید گاز دی اکسید کربن و آسیب به محیط زیست می شود.
نتایج نشان میدهد چالشهای فوق تناقضی با یکدیگر نداشته و در صورت وجود یک مدل حساب شده، یک زنجیره تامین غذایی می تواند بدون تحمل هزینه های اضافه و با احترام به محیط زیست محصولاتی سالم و با کیفیت را در اختیار مشتریان خود قرار دهد.
1-1 مقدمه
با توجه به سرعت اجتناب ناپذیر بین المللی شدن تجارت و ورود اغلب کشورهای در حال توسعه به این جریان، اهمیت توجه به کارآمدی زنجیره تامین بیشتر نمایان می شود. در بازار رقابتی امروز محصول سالم و با کیفیت باید در کوتاهترین زمان ممکن در اختیار مشتری قرار بگیرد تا بنگاه اقتصادی بتواند رضایت مشتری را جهت حفظ آن و جلب مشتریهای جدید فراهم کند. یک زنجیره تامین کارآمد در هر صنعتی نقش بسزایی در موفقیت آن دارد و صنایع غذایی نیز از این قضیه مستثنی نمیباشند. در حالی که صنایع غدایی در حال حاضر درگیر مسایلی مانند امنیت غذایی، دورریز محصولات، کشاورزی و سلامت عمومی میباشد چالشهای جدیدی مانند تغییرات آب و هوایی و تجارت منصفانه ظهور یافتهاند و نگرانیهایی هم در مورد صنایع غذایی پایدار ایجاد شدهاست [11]. از طرفی صنایع غذایی با توجه به آثار مستقیم و غیر مستقیمی که در زندگی افراد میگذارد می تواند در شکوفایی اقتصاد کشورهای دنیا نقش بسزایی داشته باشد و تاثیرات مثبت بسیاری در آن ایجاد کند. از جمله این آثار میتوان به افزایش بهرهروی نیروی انسانی و سرمایه، ایجاد بازار مصرف برای بیشتر محصولات، کاهش ضایعات، عرضه بهداشتیتر محصولات غذایی، رعایت استانداردهای مواد غذایی و صرفهجویی در وقت و هزینه اشاره کرد.
ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل و با فرمت ورد موجود است
متن کامل را می توانید دانلود نمائید
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-10-03] [ 03:02:00 ب.ظ ]
|